70 – De Vader Heeft Het Beste Voor Met Ons

🕗 Periode 2 / Dag 70 – 🌲Pad 9. De Weg Naar Vrijheid   –   📌 Deut. 6:4-5  | ▶

📖 Jona 1:1-17 (vs. 3: Als we niet gehoorzaam willen zijn)

Jill had nooit gedacht dat zich aangetrokken zou voelen tot een ander meisje. Maar toch gebeurde het. Het leven leek zo ingewikkeld toen ze ging denken hoe ze hiermee moest omgaan. In haar zoektocht naar wat eigenlijk waarheid was, begon ze de Bijbel te lezen. Op een dag kwam ze tot de conclusie dat het niet Gods bedoeling was dat twee vrouwen op die manier met elkaar omgaan. Toch besloot ze dit naast zich neer te leggen en de relatie met haar vriendin gewoon door te zetten.
Zo verging het de profeet Jona ook; hij wist heel duidelijk wat God van hem vroeg. Zowel Jona als Jill keerden bewust hun rug naar God toe. Het is ronduit dwaas als je Gods stem verstaat en weigert te doen wat Hij van je vraagt. Hij is toch onze Vader die ons meer lief heeft dan wij eigenlijk kunnen beseffen. Hij overziet alles. Hij wil het beste voor ons. Dankzij Zijn genade blijft Hij bij ons. Hij ziet er naar uit dat wij tot inkeer komen en de dingen zien zoals Hij dat bedoeld had. Meestal is dat door schade en schande. Dat gold ook voor Jill die na een lange en moeizame weg haar leven aan Jezus gaf en haar levenswijze helemaal veranderde. Ze vond vrede bij Jezus als haar Verlosser. We moeten ons heel goed realiseren wie God is als we zelf een volgende keer de neiging hebben om God ongehoorzaam te zijn. Echt waar, de Vader heeft het beste met ons voor.

🔨 Bewandel jij een weg waarvan je weet dat die niet in overeenstemming is met wat God jou heeft gevraagd te doen? Hoe ga je verder?

🕗 Periode 2 / Dag 70 – 🌲Pad 9. De Weg Naar Vrijheid   –   📌 Deut. 6:4-5  | ▶

Print

Comments are closed.