29 – Vrij Om Te Aanbidden

🕗 Periode 3 / Dag 29 – 🌲Pad 10. Aanbidding   –   📌 Jak. 1:22  | 

📖 1 Kron. 15:25-29 (vs. 29: Aanbidding in verscheidenheid en vrijheid)

Niets en niemand kon koning David stoppen toen hij dansend voor de ark van God uit ging. Zijn vrouw Michal was meer bezorgd om zijn persoonlijkheid dan over het belang van deze gebeurtenis. Ze dacht dat Davids uiting onwaardig was voor het ambt van een koning en ze was snel in het leveren van kritiek (2 Sam. 6:20). Ook wij kunnen snel kritiek leveren op anderen als ze anders aanbidden dan dat wij dat doen.
Een zendingsgroep uit Engeland was aan het evangeliseren in de straten van Barcelona, in Spanje. Zij waren uitgenodigd door een groep pinkster-zigeuners om deel uit te maken van een kerkdienst. Tot hun verbazing werd hun verzocht hun instrumenten buiten te laten staan en in eerste instantie kwamen er gedachten van kritiek naar boven vanwege deze ongewone situatie. Maar toen de aanbidding begon zagen zij hoe de zigeuners zich simpelweg overgaven aan God en Hem begonnen te aanbidden in plaats van gericht te zijn op de manier van aanbidding.
Als ons hart op God gericht is, dan kunnen wij genieten van de verschillende manieren waarop God aanbeden wordt, door de verschillende personen, culturen en generaties over de gehele wereld heen.

🔨 Kijk eens hoe jij er tegen over staat als andere mensen anders aanbidden dan jij. Vraag God of Hij je een nieuw inzicht en houding wil geven ten opzichte van hen.

🕗 Periode 3 / Dag 29 – 🌲Pad 10. Aanbidding   –   📌 Jak. 1:22  | 

Print

Comments are closed.