44 – Bidden Naar De Wil Van God

🕗 Periode 3 / Dag 44 – 🌲Pad 11. Gebed En Voorbede   –   📌 Matt. 6:33  | 

📖 Jak. 4:1-10 (vs. 3: Bid niet met een egoïstisch doel)

Sommige christenen bidden alsof God een soort Sinterklaas is die hen alles geeft wat ze vragen. God heeft echter niet beloofd zulke gebeden te beantwoorden. Hij beantwoordt gebeden die in overeenstemming zijn met Zijn wil.
Meestal is het niet zo moeilijk om te onderscheiden of onze gebeden niet naar Gods wil zijn. Gebeden die een egoïstisch motief hebben of in tegenstelling zijn met de Bijbel, kunnen niet door God verhoord worden. Om een voorbeeld te noemen was er een man die moeilijkheden in zijn huwelijk had. Hij zocht raad bij een vriendin. Hun relatie liep uit in een verhouding en de man bad of hij ‘gered’ mocht worden van zijn slechte huwelijk. Hij voelde zich zo fijn bij zijn vriendin en zo schuldig als hij bij zijn vrouw was, dat hij overtuigd raakte dat God wilde dat hij van zijn vrouw zou scheiden. Als hij de Bijbel had bestudeerd had hij geweten dat God zegt: “Ik haat scheiding …..” (Mal. 2:16). God was niet gevoelloos voor de pijn van deze man maar hij wilde dat hij zou bidden voor zijn huwelijk, niet ertegen.

🔨 Als je vandaag bidt, neem dan tijd om te luisteren naar de Heilige Geest. Vraag God om jou te laten zien of je verborgen motieven hebt die God verdriet doen.

🕗 Periode 3 / Dag 44 – 🌲Pad 11. Gebed En Voorbede   –   📌 Matt. 6:33  | 

Print

 
Don`t copy text!