52 – Een Gebedsplan Ontwikkelen

🕗 Periode 3 / Dag 52 – 🌲Pad 11. Gebed En Voorbede   –   📌 Psalm 119:105  | 

📖 Neh. 4:1-14 (vs. 9: Ontwikkel een gebedsstrategie)

Wanneer God een project geeft voor de langere termijn is er meer voor nodig om het af te maken dan alleen hard werken. Het vergt ook een gebedsplan voor langere termijn (gebedsstrategie). Salomo bouwde de tempel en Nehemia herbouwde de muren van Jeruzalem. Deze twee mannen oefenden druk uit om de taak te beëindigen en ze baden veel. In het geval van Nehemia was de eerste stap belijdenis. Jeruzalem was vernietigd vanwege de zonden van Israël. Nehemia toonde onder tranen berouw namens het volk. Toen herinnerde hij zich Gods belofte om Israël te herstellen en hij bad voor middelen om de stad te herbouwen. God stemde ermee in en zond hem naar Jeruzalem om werklieden te verzamelen (Neh. 1:4-11).
Zoals elk project dat ondernomen wordt voor God, lokte dit project ook al snel tegenstand van de vijand uit. Nehemia reageerde met een gebed van geestelijke oorlogvoering (Neh. 4). Hij kwam ook gelijk in actie met het instellen van een 24-uurs wacht. De hele tijd vroeg hij aan God hen kracht te geven om het werk af te maken. Hij verhoorde het gebed en zij konden het werk voltooien. Steeds was het specifieke gebed net zo hard nodig als de stenen en het werk van de arbeiders.

🔨 Zou je kunnen bedenken of er in jouw leven een lange-termijn-project op komst is of al bezig is waar een gebedsstrategie een verschil zou kunnen maken? Zorg dat het samen gaat. Als je op de vorige vraag geen antwoord weet, vraag je dan eens af wat jij voor project voor God zou willen ondernemen in je leven. Vraag eventueel gewoon eens aan God wat Hij voor plannen met je heeft en neem de tijd om in stilte te wachten op een antwoord.

🕗 Periode 3 / Dag 52 – 🌲Pad 11. Gebed En Voorbede   –   📌 Psalm 119:105  | 

Print

 
Don`t copy text!