63 – ‘s Morgens Even Snel

🕗 Periode 3 / Dag 63 – 🌲Pad 12. Tijd Met God Alleen   –   📌 Heb. 11:6  | 

📖 Psalm 5 (vs. 4: We moeten tijd nemen om op God te wachten)

‘s Ochtends zijn we vaak erg haastig. Even snel een boodschapje doen, snel naar school of nog snel even iets anders. Tussen het slurpen van de thee en onze tas klaarzetten door doen we nog een paar ‘Wilt U me helpen’ gebedjes. En dan blijven er tot onze eigen verbazing nog 5 minuten over om een Bijbelgedeelte te lezen voordat we weggaan. Zo gaat het ‘s ochtends met de meesten van ons wat betreft ‘stille tijd’. Het is net genoeg om even ‘goedemorgen’ tegen God te zeggen. Maar in de naamgeving ‘stille tijd’ zien we al dat we stil horen te worden voor God. De Psalmist neemt tijd om God vragen te stellen en wacht dan op antwoord van God. Is dat overdreven? Zeker niet!
Willen we God echt in ons dagelijks leven betrekken dan moeten we een deel van onze tijd daarvoor apart zetten. Voor sommigen is ‘s ochtends nou niet echt de meest geschikte tijd. Welk tijdstip we ook kiezen, belangrijk is dat we de tijd om regelmatig samen met God te zijn niet verwaarlozen.

🔨 Hoe kun jij je stille tijd nog beter indelen om meer tijd aan God te geven? Neem je tijd om naar Hem te luisteren? Wat heeft Hij de afgelopen week tot jou gesproken?

🕗 Periode 3 / Dag 63 – 🌲Pad 12. Tijd Met God Alleen   –   📌 Heb. 11:6  | 

Print

 
Don`t copy text!