66 – Liefhebben En Geliefd Zijn Geeft Vreugde

🕗 Periode 3 / Dag 66 – 🌲Pad 12. Tijd Met God Alleen   –   📌 Psalm 119:11  | 

📖 Hoogl. 2:1-7 (vs. 4: De vreugde over intimiteit)

Terwijl Nikki aan het bidden was en nadacht over God, kreeg ze onverwacht een beeld. Daarin zat ze samen aan tafel met Jezus. Ze voelde zich volkomen op haar gemak terwijl ze open met Jezus praatte over persoonlijke zaken. Het liedje: “Everything I do, I do it for you” van Bryan Adams speelde zachtjes door haar gedachten. Die woorden waren op dat moment voor haar een uitdrukking van de liefde die Jezus voor haar had. Ze voelde zich zeer geliefd en gekoesterd door God. Tijd doorbrengen met God kan een van de meest aangename bronnen van vreugde zijn. Hij houdt ontzettend veel van ons en Hij wil Zijn liefde graag aan ons tonen als we met Hem praten. We hebben allemaal van die momenten nodig zoals Nikki die ervoer; tijden waarin we gewoon ‘genieten’ van Zijn aanwezigheid. En dat kan als we vaker bij Hem komen, als we meer naar Hem luisteren en als we onze gedachten en aanbidding op Hem richten.
In Spr. 8:30 lezen we over de enorme vreugde die we mogen ervaren als we heel eenvoudig bij God komen: “toen was ik een troetelkind bij Hem, ik was een en al verrukking dag aan dag, te allen tijde mij verheugend voor Zijn aangezicht”.

🔨 Bedenk vandaag eens een andere creatieve manier om je liefde aan God uit te drukken (gedicht, lied, iets schrijven, dagboek).

🕗 Periode 3 / Dag 66 – 🌲Pad 12. Tijd Met God Alleen   –   📌 Psalm 119:11  | 

Print

Comments are closed.