68 – Geen Vervanging

🕗 Periode 3 / Dag 68 – 🌲Pad 12. Tijd Met God Alleen   –   📌 Psalm 119:11  | 

📖 Joh. 4:1-26 (vs. 14: Jezus wil dat we tijd nemen om bij Hem te komen drinken)

Het is erg gemakkelijk om te veronderstellen dat het bezoeken van diensten of samenkomsten ons gebrek aan stille tijd wel compenseert. Toch is dat niet zo. Niets kan eigenlijk die één-op- één relatie met God vervangen. Hij verlangt naar onze harten, niet alleen onze daden of programma’s. Juist in onze stille tijd kunnen we het Levende Water drinken dat we nodig hebben om geestelijk verfrist te worden en zorg te hebben voor anderen.
Een christelijke leider, Bob geheten, leerde deze les via een uitputtende weg. Bob werkt voor een christelijke organisatie en is daarnaast dekaan in de kerk en huisgroepleider. Omdat hij veel tijd apart zet voor vergaderingen en ontmoetingen, besteedt hij erg weinig tijd aan gebed. Als gevolg daarvan is hij vaak moe en geestelijk uitgeput.
We moeten ervoor oppassen zelf niet tot zo’n punt te komen. Stille tijd moet een speciale plaats krijgen in het dagelijks leven van elke christen. Het maakt niet uit hoe druk we het hebben. Als we niet regelmatig komen drinken bij de Bron van het Leven, dan zullen we op den duur uitdrogen.

🔨 Welke excuses heb jij om geen stille tijd te houden? Ga terug naar Jezus om te drinken van het Levende Water voordat je droog komt te staan!

🕗 Periode 3 / Dag 68 – 🌲Pad 12. Tijd Met God Alleen   –   📌 Psalm 119:11  | 

Print

Comments are closed.