2 – Luisteren Naar Gods Stem

🕗 Periode 4 / Dag 2 – 🌲Pad 13. Het Kennen Van Gods Wil   –   📌 Joh. 14:21  | 

📖 1 Sam. 3:1-17 (God spreekt)

God spreekt niet alleen maar tot een paar mensen. Nee, Hij wil zichzelf aan iedereen openbaren die naar Hem op zoek is. Vaak spreekt Hij op een zeer persoonlijke manier tot ons door de Heilige Geest. Zoals beschreven staat in Jes. 30:21, “een stem achter jou”. Zijn stem kan ook klinken als een zachtaardig aandringen in ons bewustzijn of een steeds terugkerende gedachte. Of een vlaag van inspiratie als we de Bijbel lezen of zelfs als een werkelijk hoorbare stem. Omdat God op vele manieren tot ons spreekt vragen wij ons wel eens af: “Here bent U dit werkelijk?”
God legt onze oprechte vragen niet aan de kant. Hij heeft namelijk beloofd dat Hij de nederigen zou leiden (Psalm 25:9). Hij weet dat hoe meer wij met Hem communiceren, des te meer wij Zijn stem zullen herkennen. Als je Hem werkelijk wilt dienen en gehoorzamen, dan zal God Zich laten horen. Degenen die Hem werkelijk zoeken, zullen zien dat Hij veel te zeggen heeft.

🔨 Vraag God of Hij tot je wil spreken op een manier die je kunt zien, horen of begrijpen. Stel als doel dat je een betere ‘ontvanger’ (luisteraar) wordt.

🕗 Periode 4 / Dag 2 – 🌲Pad 13. Het Kennen Van Gods Wil   –   📌 Joh. 14:21  | 

Print

 
Don`t copy text!