11 – Orders Van Boven

🕗 Periode 4 / Dag 11 – 🌲Pad 13. Het Kennen Van Gods Wil   –   📌 Jer. 29:11  | 

📖 Num. 9:15-23 (vs. 18: Reageer op God met gevoeligheid en wacht niet te lang met gehoorzamen)

God leidde de Israeliëten met strakke hand, zoals een generaal zijn leger drilt en bestuurt. Toch had Hij hen lief. Of ze een korte of lange tijd ergens hun kamp hadden opgeslagen, als God het teken gaf om verder te trekken moesten ze onmiddellijk actie ondernemen. God gaf duidelijke aanwijzingen door middel van de wolkkolom (Num. 9:17). De wolkkolom gaf aan welke richting ze op moesten en wanneer ze moesten stoppen en weer optrekken.
Jezus geeft ons het beste voorbeeld over hoe we constant afgestemd kunnen zijn op de wil van de Vader. Jezus reageerde direct en in volledige gehoorzaamheid op de stem van Zijn Vader. Als discipelen van Jezus moeten wij ook groeien in geloof en leren om gevoelig te zijn voor Gods stem. Als Hij ons opdracht geeft om verder te trekken of stappen te ondernemen, dan moeten we klaar zijn om direct te gehoorzamen. Omdat we Hem liefhebben, horen we dat met blijdschap te doen.

🔨 Op welke plaats heeft God je op dit moment gebracht? Heeft Hij je geroepen om iets te doen of naar een bepaald doel te streven. Of heb je je kamp opgeslagen en wacht je maar af of er orders komen van je Hemelse Vader?

🕗 Periode 4 / Dag 11 – 🌲Pad 13. Het Kennen Van Gods Wil   –   📌 Jer. 29:11  | 

Print

Comments are closed.