16 – Gods Tijdschema, Niet Dat Van Ons

🕗 Periode 4 / Dag 16 – 🌲Pad 13. Het Kennen Van Gods Wil   –   📌 Openb. 3:20  | 

📖 Joh. 7:1-13 (vs. 6-8: Onderwerp je aan Gods timing)

Gail gaf de leiding aan een groepje drama-studenten. Over een aantal dagen was de grote uitvoering al, dus ze moesten hard oefenen. Tot Gail een telefoontje kreeg: “Kan je onmiddellijk thuiskomen, vader heeft een hartaanval gehad”. Haar moeder had haar nodig, maar haar studenten toch ook? “Wat moet ik doen Heer?” vroeg ze. Ga! flitste het door haar heen. En ze wist dat ze dat moest doen. Pas later ontdekte ze wat God hier mee van plan was. Haar vader, die jaren niks van het geloof had willen weten, vroeg haar om voor hem te bidden. “Vader, Jezus wil je een nieuw hart geven”, had ze gezegd. En met tranen op z’n wangen had hij gevraagd of Jezus hem wilde vergeven en hem een nieuw hart vol liefde kon geven.
De uitdaging voor ons is om gericht te blijven op Jezus, zodat wij kunnen reageren op Gods hemelse tijdschema. Het is onvermijdelijk dat dit soms niet uitkomt met onze eigen plannen. Jezus liet zich niet dwingen in iets dat Hem weerhield van Zijn tijd samen met de Vader. Wij zouden dat ook niet moeten doen.

🔨 Heb jij wel eens een situatie meegemaakt dat de timing van God je eigenlijk niet uitkwam? Wat heb je daar van geleerd?

🕗 Periode 4 / Dag 16 – 🌲Pad 13. Het Kennen Van Gods Wil   –   📌 Openb. 3:20  | 

Print

 
Don`t copy text!