28 – Een Invloedrijke Positie

🕗 Periode 4 / Dag 28 – 🌲Pad 13. Het Kennen Van Gods Wil   –   📌 2 Kor. 5:17  | 

📖 Matt. 5:13-16 en 1 Pet. 2:12-15 (God plaatst ons hier voor Zijn doel)

In de vorige eeuw trokken veel mensen in Engeland tijdens de industriële revolutie van het platteland naar de grote steden op zoek naar werk. Maar in plaats van werkgelegenheid vonden ze ellende, corruptie en uitbuiting. Velen verwachtten dan ook een revolutie zoals in de rest van Europa. Maar dankzij evangelisten als John Wesley kwamen tienduizenden rijke en arme mensen tot geloof. Hun getuigenis was een teken van hoop in een onrechtvaardige maatschappij.
De Bijbel daagt ons uit om betrokken te zijn bij de maatschappij en om die te beïnvloeden. Er zijn christenen nodig in de zakenwereld, in de regering, op scholen en in stadions. Ons doel moet niet alleen zijn het winnen van zieltjes maar ook het bewogen zijn over onze naaste. Wij moeten het zout en het licht zijn. Christenen hebben zich teruggetrokken uit belangrijke en invloedrijke beroepen zoals kunst en media. En net zoals zout ervoor zorgt dat eten niet bederft, zo kunnen wij ervoor zorgen dat de maatschappij niet bederft.

🔨 Zie je dat God jou een plaats geeft op je school, in je vereniging, op je werk, tijdens je sport en dat Hij daar een doel mee heeft in jouw leven?

🕗 Periode 4 / Dag 28 – 🌲Pad 13. Het Kennen Van Gods Wil   –   📌 2 Kor. 5:17  | 

Print

Comments are closed.