33 – Je Hebt Geestelijk Eten Nodig

🕗 Periode 4 / Dag 33 – 🌲Pad 14. Discipelschapsvoorwaarden   –   📌 Rom. 10:9  | 

📖 Joz. 1:5-9 (vs. 8: Bijbelstudie)

Toen Dave een christen werd, verslond hij de Bijbel. Hij kon nauwelijks stoppen met lezen. Het was zijn hele leven. Hij wilde zijn Hemelse Vader leren kennen. De Bijbel hielp hem erbij en daardoor werd hij opgebouwd. Hij was een jonge man met weinig verantwoordelijkheden en hij kon altijd wel tijd vinden om de Bijbel te lezen soms wel voor uren. Maar na een paar jaar trouwde hij, kreeg hij kinderen en had hij een drukke baan. Hij merkte toen dat hij nog maar een paar minuten per dag zijn Bijbel las. Hij voelde zich geestelijk mat en droog en hij zei niet zoveel bemoedigende en hoopgevende woorden meer tegen zijn vrienden.
Dave wist dat het zo niet langer meer ging. De enige manier om meer in de Bijbel te kunnen lezen was om andere dingen even te laten liggen. Met goede moed stond hij iedere ochtend vroeg op om alleen Bijbel te kunnen lezen. Samen met zijn vrouw besloot hij om naar een wekelijkse Bijbelstudie te gaan. En in plaats van het late nieuws op TV te kijken voordat ze naar bed gingen, lazen ze een stukje uit de Bijbel. Vanzelf begon Dave zich geestelijk weer fris en levend te voelen.

🔨 De ervaring van Dave is een les voor ons allemaal. Neem iedere dag tijd apart om Gods woord te lezen. Bid voor nederigheid en geestelijke honger om nieuwe dingen te leren uit Gods woord en pas ze toe in je leven.

🕗 Periode 4 / Dag 33 – 🌲Pad 14. Discipelschapsvoorwaarden   –   📌 Rom. 10:9  | 

Print

Comments are closed.