45 – Altijd Alleen?

🕗 Periode 4 / Dag 45 – 🌲Pad 15. Opgeven Van Rechten   –   📌 Matt. 7:7  | 

📖 1 Kor. 7:32-40 (vs. 32: Ons recht om te trouwen opgeven)

De apostel Paulus vertelde dat het een gave is om alleen te zijn. Dan heb je immers meer tijd en aandacht vrij om een betere en hechtere relatie met God op te bouwen (1 Kor. 7:8,32-35). Mensen die alleen zijn vinden het vaak helemaal geen gave! Ze zouden wensen dat God hen die gave van alleen zijn niet had geschonken. Toch schuilt er een belangrijk principe achter. Mensen die het niet uit hun hoofd kunnen zetten dat zij ook het recht hebben om te trouwen, hebben vaak geen rust van binnen. Ze hebben geen rust omdat ze altijd op jacht zijn naar de ware, of ze zijn gefrustreerd over gemiste kansen in het verleden of ze zijn overmand door afgunst omdat goede vrienden van hen wel trouwen.
Het gaat veel beter als je God ook op dit gebied vertrouwt. God weet wat jij nodig hebt. Misschien ben je wel veel effectiever voor Hem met vrouw of met man dan zonder. Hij zal je dan zeker iemand geven op de juiste tijd. Door je wil en je recht om te trouwen aan God over te geven mag je er zeker van zijn dat je midden in de wil van God kan staan.

🔨 Als je nu geen vriend of vriendin hebt, denk dan eens aan jouw reactie als je altijd alleen zou blijven. Als je een relatie hebt denk dan eens aan wat er gebeurt als je je geliefde kwijtraakt.

🕗 Periode 4 / Dag 45 – 🌲Pad 15. Opgeven Van Rechten   –   📌 Matt. 7:7  | 

Print

Comments are closed.