46 – Onze Eigen Schatten Omruilen Voor Die Van Hem

🕗 Periode 4 / Dag 46 – 🌲Pad 15. Opgeven Van Rechten   –   📌 Matt. 7:7  | 

📖 Matt. 19:16-25 (vs. 21: Ons recht op bezittingen opgeven)

Voor God is het geen probleem dat wij dingen bezitten zoals huizen, auto’s, kleren, sieraden en andere dingen maar Hij wil niet dat dingen ons bezitten. De rijke jongeling ondervond alleen maar hinder van zijn rijkdom. Hij kon Gods rijkdom hierdoor niet ontvangen. Het kan bij ons precies hetzelfde gaan. Het kan ons hinderen in onze gehoorzaamheid aan God.
Een paar jaar geleden maakte een jonge man precies hetzelfde mee als de rijke jongeling in Mattheüs 19. Toen hij in zijn nieuwe auto vanaf de jeugdgroep naar huis reed, zag hij beelden uit Azië voor zijn ogen. De spreker van die avond had de jongeren uitgedaagd om een carrière in de zending te beginnen. Plotseling vroeg een stem: “Wil jij je auto verkopen en die mensen helpen?” Hij wist dat het God was die tot hem sprak en de vraag raakte zijn hart. Waarom zou hij zijn auto verkopen nadat hij er zo hard voor had gewerkt? Na een aantal weken zei hij ja tegen God. Met het geld van zijn auto kon hij een oriëntatie cursus doen voor zending en ging toen naar Japan. Daar ging hij werken in een koffiebar waar veel Japanse studenten tot geloof kwamen.

🔨 Kijk eens eerlijk naar je leven. Welk bezit houdt je van God vandaan? Wat denk je dat Hij van je vraagt om daarmee te gaan doen?

🕗 Periode 4 / Dag 46 – 🌲Pad 15. Opgeven Van Rechten   –   📌 Matt. 7:7  | 

Print

Comments are closed.