56 – De Kosten Van Het Discipelschap

🕗 Periode 4 / Dag 56 – 🌲Pad 15. Opgeven Van Rechten   –   📌 Matt. 6:33  | 

📖 Hand. 9:19-31 (vs. 28-30: Ons recht om onze eigen levenswandel te kiezen opgeven)

Loren Cunningham dacht dat hij zijn hele leven aan God had gegeven. Hij had een veelbelovende carrière als voorganger laten schieten. Later kreeg hij een kans om een succesvol zakenman te worden waarbij hij veel geld had kunnen verdienen. Ook deze mogelijkheid liet hij schieten. Hij wist dat hij niet door kon gaan met waar hij mee bezig was omdat God hem riep voor een bediening. Wat kon God nog meer van hem verlangen vroeg hij zich af. Op een dag kwam hij erachter toen hij de macht over het stuur van zijn busje verloor. Het busje crashte op een eenzaam recht stuk snelweg in Arizona. Terwijl hij het levenloze bloederige lichaam van zijn vrouw Darlene in zijn handen hield, hoorde hij de onmiskenbare stem van God tegen hem zeggen: “Loren, wil je Mij nog steeds dienen?”.
Door zijn tranen zei hij: “Ja Heer, ik heb niets over dan alleen mijn leven en dat mag u ook nog hebben”. Toen zei God: “Bidt voor Darlene”. Al snel kwam met een korte zucht het leven in Darlene terug. Nadat ze was hersteld, gaven ze beiden alles aan God en ze gingen van start om de internationale organisatie Jeugd Met Een Opdracht te stichten en op te bouwen. De weg naar echt discipelschap is via het kruis van Jezus Christus. Daar leveren we ons oude leven in ruil voor Zijn opstandingsleven.

🔨 Wat zou het moeilijkste zijn voor jou, om op te geven om Jezus te kunnen volgen? Vraag God of Hij je wil helpen bereid te zijn om ja te zeggen tegen God. Vraag God om je te laten zien wat je moet loslaten in je leven.

🕗 Periode 4 / Dag 56 – 🌲Pad 15. Opgeven Van Rechten   –   📌 Matt. 6:33  | 

Print

Comments are closed.