61 – Een Kanaal Van Puur Goud

🕗 Periode 4 / Dag 61 – 🌲Pad 16. Beproevingen   –   📌 Filip. 1:6  | 

📖 Job 23:10-121 Pet. 1:6-7 (vs. 10: Hoe kan er iets goeds uit pijn voortkomen?)

Om puur goud te krijgen moet men het ruwe goud heet maken in een smeltkroes waardoor de verontreiniging naar de oppervlakte komt. Op dezelfde manier worden de zwaktes in ons karakter blootgelegd als we door moeilijkheden heengaan. Die zwaktes zouden anders nooit worden aangesproken. Doe er wat mee als het vuur van het leven deze kanten van je karakter laat zien, ook als het minder leuke kanten van jezelf zijn. Die informatie kan erg belangrijk zijn. Want God wil juist belemmeringen uit je leven opruimen die je van een overvloedig leven weerhouden.
In plaats van het vuur uit de weg te gaan, kun je het beter door God laten gebruiken. Geef God die kans om je te veranderen. Wees daarin nederig en laat je corrigeren zodat je geestelijk kunt groeien. Als we op deze manier samenwerken met God, dan zal Hij het ruwe metaal omvormen tot puur goud. Puur goud kan Zijn liefde reflecteren (weerspiegelen).

🔨 Hoe ben jij met beproevingen omgegaan in het verleden? Welke karaktereigenschappen bracht het bij jou naar boven? Ben je daarin ook veranderd?

🕗 Periode 4 / Dag 61 – 🌲Pad 16. Beproevingen   –   📌 Filip. 1:6  | 

Print

Comments are closed.