64 – De Toets Van Benodigdheden

🕗 Periode 4 / Dag 64 – 🌲Pad 16. Beproevingen   –   📌 Heb. 11:6  | 

📖 Filip 4:10-20 (vs. 19: God vertrouwen om te voorzien)

Toen Millie in het buitenland was, was ze helemaal geobsedeerd van alles wat te koop was en wat in haar eigen land niet te krijgen was. Ze kocht allemaal handige dingen in, ook dingen die ze eigenlijk niet nodig had. Op de weg terug realiseerde ze zich dat alle gekochte spullen wel eens zwaarder zouden kunnen zijn dan het maximale toegestane gewicht voor het kleine vliegtuig. Daardoor moest ze bijna alles achterlaten.
Millie klaagde tegenover God. Maar ze schrok erg toen de Heilige Geest haar liet zien hoe ondankbaar ze eigenlijk gehandeld had. Ze had berouw over haar houding en vroeg God haar te helpen om te veranderen. Niet lang daarna ontdekte Millie in haar stad een winkel die dezelfde spulletjes verkocht die zij had moeten achterlaten tijdens haar reis. Al genietend verzamelde ze wat spulletjes die ze nodig had. Het was alsof God tegen haar zei: “Ik ben een gulle Vader voor je en Ik wil je graag zegenen met dingen die je nodig hebt. Maar je moet van me leren en me daarin vertrouwen”.
God is een trouwe Vader. Wij moeten leren de verleiding, om dingen te kopen waarin we Gods leiding niet ervaren, te weerstaan.

🔨 Denk eens na over Filip. 4:19 en vraag God om een dieper vertrouwen in jou te bewerkstelligen.

🕗 Periode 4 / Dag 64 – 🌲Pad 16. Beproevingen   –   📌 Heb. 11:6  | 

Print

 
Don`t copy text!