65 – De Toets Van Teleurstelling

65 – De Toets Van Teleurstelling

🕗 Periode 4 / Dag 65 – 🌲Pad 16. Beproevingen   –   📌 Heb. 11:6  | 

📖 Psalm 107:33-43 (Vertrouw op God ook als het lijkt dat Hij niet antwoordt)

De mensen waren vol verwachting toen de machine de eerste boringen deed in de harde woestijngrond van Togo. Zij geloofden dat God hun deze belofte uit Zijn Woord had gegeven om “deze woestijn in een waterpoel te veranderen”. Maar de teleurstelling groeide toen na uren van boren nog steeds geen water werd gevonden. Men begon opnieuw te bidden om de leiding van God. God moedigde hen aan om geduldig te wachten en Hem te vertrouwen. Het kostte ontzettende veel geduld want het duurde uiteindelijk 14 maanden voor er resultaat werd geboekt. In al die tijd waren ze God blijven zoeken om hun vertrouwen naar Hem te uiten. Hun geduld werd beloond toen op een dag water vanuit de bron omhoog stroomde. Ze hadden gelovig gewacht en de toets doorstaan!
Wanneer God ons bekend maakt dat Hij iets wil doen, dan willen wij maar al te graag daarop vooruitlopen en de dingen zelf invullen. Vaak toetst God of wij in staat zijn Hem toe te laten dingen te doen op Zijn tijd. De plannen van God en Zijn tijdschema verschillen heel vaak met die van ons. We moeten zorgvuldig luisteren naar wat Hij zegt en wachten totdat Hij zegt dat het zover is.

🔨 Ben jij teleurgesteld over beloftes die God over jou heeft uitgesproken? Vraag God of Hij die beloftes weer levend maakt voor jou.

🕗 Periode 4 / Dag 65 – 🌲Pad 16. Beproevingen   –   📌 Heb. 11:6  | 

Print

Comments are closed.