66 – De Toets Van Verlies

🕗 Periode 4 / Dag 66 – 🌲Pad 16. Beproevingen   –   📌 Heb. 11:6  | 

📖 Hand. 12:1-12 (vs. 2-5: Roep God om hulp als je iemand verliest)

Het was eigenlijk ongelofelijk. Door twee ongelukken kwamen de vader en twee zonen, uit een gezin van zes, om. Een andere zoon, Paul, lag op sterven vanwege kanker. Alleen de moeder en één zoon, Jeff, bleven over. Ze waren een gelovige familie die altijd God hadden gediend. Waarom overkwam juist hen zoiets? De apostel Johannes ging door soortgelijke pijn en vragen. Hij, zijn broer Jakobus en Petrus waren Jezus’ beste vrienden. Na Jezus’ opstanding waren ze allemaal leiders in de kerk geworden. In een tijd van vervolging werd Petrus door een engel uit de gevangenis gehaald maar stierf Jakobus door marteling. Ongetwijfeld heeft dit grote vragen opgeroepen bij Johannes. In de Bijbel lezen we dat Johannes, na het verlies van Jakobus zijn vertrouwen op God bleef richten. In zijn schrijven proeven we een diep verlangen naar intimiteit die Jezus wil hebben met een ieder van ons (Joh. 14 en 15). Zelfs toen hij negentig jaar oud was en vele vrienden waren vermoord en vervolgd, bleef Johannes sterk omdat hij wist dat Jezus bij hem was.
Verlies van een dierbare is zeer pijnlijk. Misschien begrijpen we niet waarom we lijden moeten verdragen. Toch kunnen we erop vertrouwen dat Jezus om ons geeft. Bij Hem kunnen we aankloppen om getroost te worden.

🔨 Door gebed en troost van vrienden, heeft Jeff Jezus kunnen vasthouden. Hoe zit dat bij jou? Probeer vrienden te vragen om jou met gebed te ondersteunen om jouw verlies te kunnen dragen.

🕗 Periode 4 / Dag 66 – 🌲Pad 16. Beproevingen   –   📌 Heb. 11:6  | 

Print

Comments are closed.