70 – De Toets Van Gevaar

🕗 Periode 4 / Dag 70 – 🌲Pad 16. Beproevingen   –   📌 Heb. 11:6  | ▶

📖 2 Kron. 24:15-22 (vs. 20-21: Op God vertrouwen als je gevaar loopt)

Zacharia moest zijn trouw aan God met de dood bekopen. Ook op dit moment worden vele christenen met de dood bedreigd omdat ze vasthouden aan hun geloof in God.
Een Zacharia uit deze tijd zou je de jonge Angolees Fransisco kunnen noemen. Hij woonde in een stad die tijdens de Afrikaanse burgeroorlog voortdurend wisselde van machthebbers. Elke keer als een andere partij de macht overnam, werd Fransisco gearresteerd en beschuldigd van collaboratie. Hij had zijn vrijheid kunnen terugwinnen door gewoon te gaan vechten voor de partij die op dat moment aan de macht was. Toch weigerde hij daarvoor te kiezen vanwege zijn geloof in Jezus Christus. Op een dag werd hem door de wachten geboden een diep gat te graven. Toen hij daarmee klaar was, begonnen ze hem levend te begraven. Toen de modder tot aan zijn mond kwam, kreeg hij de keus: óf voor hen gaan doden óf zelf dood. Hij koos te sterven omdat hij de wil van God wilde doen en niet die van de mensen aan wie hij was overgeleverd. Uiteindelijk stopte men hem te begraven.
Fransisco zweeg. Iets overtuigde de commandant om hem snel weer op te graven voordat hij zou stikken. Tot op de dag van vandaag is Fransisco een christen in die stad.

🔨 Welke karaktereigenschappen liet Fransisco in deze moeilijke tijd zien? Wat kan jij daar van leren voor jouw leven?

🕗 Periode 4 / Dag 70 – 🌲Pad 16. Beproevingen   –   📌 Heb. 11:6  | ▶

Print

Comments are closed.