2 – In De Schaduw Van God

🕗 Periode 5 / Dag 2 – 🌲Pad 17. Overwinnend Christenleven   –   📌 1 Joh. 1:9  | 

📖 Psalm 91 (vs. 1-4: Leren begrijpen dat God ons beschermt)

Ik denk dat iemand ons heeft gezien. Beth en haar medewerker vluchtten snel in een kleine donkere straat in het communistische Praag, achtervolgd door de politie. Ze gooiden de koffers met Bijbels en literatuur, bedoeld voor christelijke leiders, over een muurtje en klommen er daarna zelf over heen. Meer dan twee uur zaten ze verstijfd tegen de muur. De politie patrouilleerde aan de andere kant van de muur maar merkte hen niet op.
Toen de kust weer veilig leek, ontdekten ze dat ze de weg waren kwijtgeraakt. Er liep een jongetje voorbij. De Heilige Geest vertelde hen om het jongetje te volgen. Het jongetje liep naar een huis wat drie deuren verwijderd was van het adres waar ze eigenlijk moesten zijn. Aangekomen bij de leider, liet hij hen snel binnen en sloot de gordijnen. Met veel vreugde nam hij daarna de Bijbels in ontvangst.

🔨 Kun jij je de angst van deze jonge vrouwen voorstellen? Toch bleven ze God vertrouwen voor een goede afloop. Wij hebben datzelfde vertrouwen in God nodig om onze angst te overwinnen. In elke situatie kunnen we erop vertrouwen dat we in Gods schaduw mogen zijn omdat hij een schuilplaats voor ons is. Wat doe je als je bang bent? Lees deze Psalm een aantal keren door en schrijf de kernwoorden eens op.

🕗 Periode 5 / Dag 2 – 🌲Pad 17. Overwinnend Christenleven   –   📌 1 Joh. 1:9  | 

Print

Comments are closed.