4 – Goddelijke Amnestie

🕗 Periode 5 / Dag 4 – 🌲Pad 17. Overwinnend Christenleven   –   📌 1 Joh. 1:9  | 

📖 Jes. 43:14-21 (vs. 18-19: Niet meer terugkijken)

Er zijn maar weinig mensen die echt kunnen vergeten. Tegenwoordig onthouden we bijna alles. Computers onthouden miljarden bytes aan informatie voor ons. Maar één van de mooiste karaktereigenschappen van God is dat Hij “onze ongerechtigheid vergeven en onze zonde niet meer gedenken zal “(Jer. 31:34). Misschien schamen we ons over dingen die we een tijd geleden hebben gedaan en denken we dat God daarom niet meer van ons houdt. Maar Hij is vol van genade en veroordeelt ons niet. Als we berouw hebben, dan zijn onze zonden vergeven en vergeten. God vergeet wel.
Zelfs prachtige herinneringen kunnen ons vasthouden aan vroegere tijden. Je hoort wel eens: “vroeger was alles beter”. Maar God wil dat we vooruit bewegen. Hoe meer we vasthouden aan het verleden, des te minder kunnen we proeven van de vrijheid en overwinning die God voor ons bestemd heeft.

🔨 Lijd jij nog aan pijnlijke herinneringen van vroeger? Of koester je alleen maar een paar van die fantastische herinneringen waardoor je nu niet meer kijkt naar nieuwe dingen die God voor jou heeft? Vraag Hem om een nieuwe start.

🕗 Periode 5 / Dag 4 – 🌲Pad 17. Overwinnend Christenleven   –   📌 1 Joh. 1:9  | 

Print

Comments are closed.