8 – Wat Houdt Je Tegen?

🕗 Periode 5 / Dag 8 – 🌲Pad 17. Overwinnend Christenleven   –   📌 Joh. 14:21  | 

📖 Zach. 4:6Zach. 4:9-10 (Vertrouwen op Gods Geest)

Even snel een boodschapje doen kost tegenwoordig al snel een dik uur vanwege verkeersdrukte. Belangrijke brieven blijken soms zoek te zijn bij de post. Een leuke en goedbetaalde vakantiebaan gaat aan je neus voorbij naar een vriendje van de baas. Of een toegezegde promotie gaat dit jaar helaas niet door omdat het bedrijf moet bezuinigen.
Wanneer iets onverwachts onze plannen doorkruist, zijn we gauw geneigd om zelf de touwtjes in handen te nemen. Misschien stellen we zelfs vragen aan God of raken we even het doel in ons leven kwijt.
Het doorkruisen van jouw plannen kan een deel zijn van Gods plan om jou te leren een discipel te worden. Juist daar waar je dingen tot stand wil brengen door je eigen inspanning of drang naar erkenning. Hij wil graag dat onze verlangens ontstaan door de Heilige Geest en door Hem bekrachtigd worden. Een engel maakte Zerubbabel er op attent dat hij niet op zijn eigen kunnen moest letten. Hij moest op Gods Geest wachten om de tempel te gaan herbouwen. God beloofde om alle hindernissen uit de weg te nemen, om zijn werk te zegenen en af te maken. Het was voor Zerubbabel een uitdaging om God hierin te vertrouwen. Ondanks dat hij andere plannen had, legde hij zich neer bij Gods tijdschema om de bouw te voltooien.

🔨 Hoe reageer jij als God dingen in je leven uitstelt? Wat leer je van het Zerubbabel?

🕗 Periode 5 / Dag 8 – 🌲Pad 17. Overwinnend Christenleven   –   📌 Joh. 14:21  | 

Print

Comments are closed.