9 – Zwemmen Of Verzuipen

🕗 Periode 5 / Dag 9 – 🌲Pad 17. Overwinnend Christenleven   –   📌 Joh. 14:21  | 

📖 Matt. 14:25-31 (Uitgaan in geloof)

Petrus was iemand die graag risico’s nam. Hij hield van actie en deinsde niet gauw ergens voor terug. Toen hij Jezus op het water zag lopen, wilde hij onmiddellijk naar Hem toe lopen. Hij richtte zijn ogen op Jezus en liep over het water naar Hem toe. Maar toen hij merkte hoe sterk de wind was, werd hij bang en zijn geloof veranderde in angst. Gelukkig kende Petrus degene bij wie je terecht kan als je in problemen zit. In plaats van naar de boot te zwemmen, riep hij Jezus om Hem te redden. Jezus reageerde meteen. Toen Hij Petrus vasthield in Zijn armen, moedigde Hij hem aan om nog meer te groeien in geloof.
Door aanmoediging werd Petrus uitgedaagd om stap voor stap nieuwe dingen in geloof te doen. Hij durfde het risico te nemen om naar plaatsen te gaan waar het water nog dieper was. Petrus groeide op tot een geloofsman op wie Jezus later Zijn Kerk kon bouwen (Matt. 16:18).

🔨 Ben jij bereid risico’s te nemen voor God? Bid tot God dat Hij je meer geloof wil geven als je voor grote uitdagingen komt te staan.

🕗 Periode 5 / Dag 9 – 🌲Pad 17. Overwinnend Christenleven   –   📌 Joh. 14:21  | 

Print

Comments are closed.