18 – Een Kanaal Zijn Om Gods Zegen Door Te Geven

🕗 Periode 5 / Dag 18 – 🌲Pad 18. Rentmeesterschap   –   📌 1 Pet. 2:9  | 

📖 Filip. 4:10-20 (vs. 19: Vertrouwen dat God zegent vanuit Zijn rijkdom)

Zoals een meer stilstaat als er geen water in-en uitstroomt, zo blijft ook de kerk stilstaan zonder een constante stroom van geven en ontvangen. De mensen uit Filippi zegenden de apostel Paulus steeds opnieuw met hun vrijgevigheid. En zelfs toen hij voldoende ontvangen had, bleef Paulus hun aanmoedigen om te blijven geven aan anderen. Door dit te doen leerde hij hun een belangrijk principe van economie in het Koninkrijk. Wanneer we geven met een hart van liefde en dankbaarheid naar God toe, verzamelen we schatten in de hemel. Dat is een principe van waaruit God ons kan zegenen.
Ontvangen is een ander noodzakelijk onderdeel van dit principe uit het Koninkrijk. Veel mensen vinden het moeilijk om te ontvangen van anderen, vooral van die mensen van wie zij denken dat zij meer gebrek lijden dan zijzelf. Maar iedere persoon, rijk of arm, moet zowel geven als ontvangen. Het is noodzakelijk voor een gezonde kerk.

🔨 Denk eens aan tijden dat je hebt geweigerd om te geven of te ontvangen. Wat heeft jou er van weerhouden om te doen wat God van jou vroeg?

🕗 Periode 5 / Dag 18 – 🌲Pad 18. Rentmeesterschap   –   📌 1 Pet. 2:9  | 

Print

 

Copying content is not available on hooxies.nl for copyright reasons