33 – Mieren Leren Ons Te Plannen

🕗 Periode 5 / Dag 33 – 🌲Pad 18. Rentmeesterschap   –   📌 2 Tim. 1:7  | 

📖 2 Kron. 32:24-33 (vs. 28: Een begroting voor de toekomst)

Plannen maken voor de toekomst, zoals Hizkia deed, is een teken van goddelijke wijsheid. Spreuken 6:6-8 vertelt dat zelfs de mier heel natuurlijk aan zijn toekomst denkt. Door een plan te maken en geld te sparen, zijn we goede rentmeesters van wat God aan ons geeft. Als we geld sparen kan dat ons in de toekomst helpen.
Bijvoorbeeld als we krap zitten of als we opeens geld nodig hebben. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat we onze plannen boven God gaan stellen en denken dat we het helemaal voor elkaar hebben. Heel belangrijk is het dat je bidt wat je echt aan geld nodig hebt. Als je dat weet, is het ook makkelijker om je daaraan te houden en niet meer voor spullen te werken die je eigenlijk niet nodig hebt. Je kan dan ook het geld dat je ‘over’ hebt gemakkelijker weggeven. Zorg ervoor dat je niet altijd blijft sparen, doe goede dingen met je geld.

🔨 Spaar jij regelmatig geld van je zakgeld of baan? Zo niet, ga eens nadenken aan een maandelijks overzicht van je uitgaven en inkomsten. Ga eens serieus nadenken over wie je financieel zou kunnen steunen. Maak dat ook concreet, of blijf je liever alleen maar sparen?

🕗 Periode 5 / Dag 33 – 🌲Pad 18. Rentmeesterschap   –   📌 2 Tim. 1:7  | 

Print

Comments are closed.