45 – Zo Teer Als Gras

🕗 Periode 5 / Dag 45 – 🌲Pad 19. Levenswijsheid   –   📌 Jak. 4:7  | 

📖 Jes. 51:7-16 (vs. 12-13: Onze eigen zwakheid erkennen)

Paul reed naar huis na een drukke dag op kantoor. Toen hij vlak bij huis was doezelde hij weg. Hij raakte van de weg en sloeg over de kop met zijn auto. Gelukkig kwam hij met de schrik vrij en had alleen wat schrammen. De volgende dag vroeg God hem: “Paul, wat wil je nou eigenlijk bereiken in je leven?”Plotseling realiseerde hij zich hoe kwetsbaar zijn leven was in vergelijking met Gods kracht.
In de Bijbel worden wij vaak vergeleken met gras. Gras is kwetsbaar en heeft een korte levensduur. De groei van gras is van God afhankelijk wat betreft de nodige zon en regen. Wij zijn ook geschapen om geheel afhankelijk te zijn van God. We raken verdort als wij God vergeten of opzettelijk onze eigen gang gaan. Veel bekende mensen uit de Bijbel weten wat het betekent om niet op God gericht te zijn. Hij vernieuwt diegenen die zich tot Hem bekeren.

🔨 Hoe heeft God jou de kwetsbaarheid van jouw leven laten zien? Vergelijk eens de aspecten van jouw kwetsbaarheid met de kracht van God. Hoe kun je meer van Hem leren?

🕗 Periode 5 / Dag 45 – 🌲Pad 19. Levenswijsheid   –   📌 Jak. 4:7  | 

Print

Comments are closed.