47 – Alles Betekent Alles

🕗 Periode 5 / Dag 47 – 🌲Pad 19. Levenswijsheid   –   📌 Jak. 4:7  | 

📖 Kol. 1:15-23 (vs. 15-20: Alles heeft zijn bestaan in Hem)

Paulus zal wel verbitterd geweest zijn toen hij erachter kwam wat voor vreemde theorieën er in Kolosse waren ontstaan. De ‘trend’ was dat iedereen afstand moest doen van dingen die men als werelds beschouwde. Paulus ging vol in de aanval.
Hij wees de kerk erop dat God alle dingen op hemel en aarde geschapen heeft. Natuurlijk had de zonde wel zijn effect op de schepping, maar Jezus stond op uit de dood om de gehele schepping te verzoenen met de Schepper. Dus letterlijk de hele schepping. Afstand doen van bepaalde delen van de schepping, zoals ‘wereldse’ dingen, maakt je niet automatisch geestelijker. Een echt geestelijk leven komt voort uit gehoorzaamheid aan God. Uiteindelijk is alles heilig (opgedragen aan God). En dus kunnen en mogen wij eigenlijk niets ‘werelds’ noemen. Als wij eenmaal begrijpen dat God Zich voor elk aspect van het leven interesseert, volgt daaruit dat elk beroep eigenlijk een bediening zou kunnen en moeten zijn.

🔨 God roept mensen om voorganger te zijn, of journalist, bouwvakker, enz. Er zijn geen grenzen aan onze mogelijkheden. Waar heeft Hij jou toe geroepen?

🕗 Periode 5 / Dag 47 – 🌲Pad 19. Levenswijsheid   –   📌 Jak. 4:7  | 

Print

Comments are closed.