51 – Opdat Het Goed Met Je Gaat

🕗 Periode 5 / Dag 51 – 🌲Pad 20. Leven In Een Onzekere Wereld   –   📌 Matt. 7:7  | 

📖 Deut. 28:1-15 (Gods hart gaat ernaar uit om te zegenen, niet om te vervloeken)

De zendelingen in een dorp op de Boliviaanse hoogvlakte waren dagenlang bezig met het beantwoorden van vragen. Toen zij het evangelie aan de dorpsoudsten uitgelegd hadden, kwam het hele dorp tot geloof. Het duurde niet lang voordat mensen die langs het dorp kwamen de verandering zagen. Het dorpsgeld werd niet meer besteed aan het tegengaan van openbare dronkenschap. In plaats daarvan werd het geld geïnvesteerd in scholen, wegen en andere voorzieningen. De kinderen droegen weer schoenen, huizen werden geschilderd en de economie groeide. Zelfs de mishandeling binnen het gezin, wat in Bolivia zeer veel voorkomt, nam enorm af. Voorbijgangers vroegen zich af waarom dit dorp zo gezegend werd in vergelijking met de dorpen eromheen.
In Deut. 28 laat God zien dat er aan onze daden consequenties verbonden zijn. Hij beschrijft de zegeningen die komen als je juist leeft. Maar ook de vloek die er op eigengemaakte keuzes ligt. God leert ons deze principes zodat wij niet door zonde worden verleid maar Zijn weg zullen kiezen.

🔨 Wat voor veranderingen in jouw stad of dorp zouden voor een zegen kunnen zorgen? Ligt er een vloek op jouw stad of dorp? Hoe kan die worden weggenomen? Beleid de zonden van jouw dorp of stad, vraag God om genade. Stel je beschikbaar om door Hem gebruikt te worden.

🕗 Periode 5 / Dag 51 – 🌲Pad 20. Leven In Een Onzekere Wereld   –   📌 Matt. 7:7  | 

Print

Comments are closed.