53 – Een Kijkje Achter De Schermen

🕗 Periode 5 / Dag 53 – 🌲Pad 20. Leven In Een Onzekere Wereld   –   📌 Matt. 7:7  | 

📖 Job 2:1-13 (Waar is God als dingen slecht gaan)

Dit verbazingwekkende drama, met zowel scènes in de hemel als op aarde, helpt ons om moeilijke levensvragen te begrijpen. Op aarde zien we het welvarende huishouden van een man genaamd Job. Het verhaal krijgt een andere wending. Het leven van Job verandert, door allerlei onheil, in een puinhoop. Achter de schermen zien we een glimp van Gods troonzaal en de confrontatie tussen God en satan, met Jobs leven als middelpunt. De eerste is God, de Schepper, Hij regeert de wereld met Zijn Woord en komt voor de mensen op. De tweede is satan, een schepsel dat opstandig is tegen God en zich nu meldt als aanklager en kwelgeest.
In zijn miserabele toestand kan Job kiezen: òf te leven in relatie met God, en Hem blijven liefhebben wat er gebeurt, òf zich van Hem afkeren en gaan zoeken naar een gemakkelijke weg. Job is in het verhaal het beeld van de mensheid. Satan proberat dan ook om Job van God weg te leidnM. Er ontstaat een grote druk. De strijd is echt!
De belangrijke les die we uit deze situatie kunnen leren is dat we van God kunnen houden om wie Hij is. Wij kunnen zien wat er achter de schermen gebeurt, iets wat Job niet heeft kunnen doen. Desondanks blijft Job trouw aan God, ook tijdens de waaromvragen en dwars door het gemene plan van satan. Door zijn trouw aan God blijkt uit deze ellende toch iets goeds voor te komen.

🔨 Wat was de sleutel tot Jobs onmetelijke trouw in moeilijke situaties? Vraag God of Hij jou ook hierin krachtig maakt

🕗 Periode 5 / Dag 53 – 🌲Pad 20. Leven In Een Onzekere Wereld   –   📌 Matt. 7:7  | 

Print

Comments are closed.