58 – Een Doelloos Bestaan?

🕗 Periode 5 / Dag 58 – 🌲Pad 20. Leven In Een Onzekere Wereld   –   📌 Spr. 3:5-6  | 

📖 Pred. 1:1-18 (vs. 2: Daar waar de doelloosheid van de mens begint)

Anna zat met haar handen in haar haar. Ze huilde zachtjes en vroeg zich af waarom haar leven zo’n puinhoop was. Voorheen was ze iemand met wie het voor de wind ging. Ze zag er goed uit, maakte een goede carrière, vrienden die haar ondersteunden en een vast geloof in God. Totdat ze op een dag Adriaan ontmoette. Hij was alles wat ze verwachtte van een jongen. Toen Adriaan vroeg of ze met hem wilde samenwonen, vertelde ze dat niet aan haar christenvrienden. Ze dacht dat ze het toch niet zouden begrijpen. Waar het bij haar om ging is dat ze bij Adriaan zou zijn. Bovendien was ze er zeker van hun relatie net zo sterk was als bij getrouwde stellen.
Maar helaas was dit niet het geval. Anna dwaalde steeds verder af van God en haar vrienden. Nadat ze uit elkaar waren gegaan, ging zij nog enkele andere relaties aan en verdiepte zij zich in allerlei religies. In feite was ze op zoek naar de reden van haar bestaan. Wat is dan eigenlijk de reden van ons bestaan? De eindconclusie van Anna en vele anderen is dezelfde waarin Klaagliederen over gesproken wordt: “Alles is zinloos”. We kunnen alleen leven en een doel vinden in de relatie met God. Ook koning Salomo onderging de gevolgen van een zinloos bestaan toen hij God de rug toekeerde (1 Kon. 11).

🔨 Ben jij van ook God afgedwaald, zoals Anna of Salomo. Stop! Neem tijd om met God te praten. Wat is het doel van jouw leven?

🕗 Periode 5 / Dag 58 – 🌲Pad 20. Leven In Een Onzekere Wereld   –   📌 Spr. 3:5-6  | 

Print

Comments are closed.