7 – Wil Je Liefhebben?

🕗 Periode 6 / Dag 7 – 🌲Pad 22. Relaties   –   📌 Spr. 4:23  | 

📖 Matt. 5:43-472 Joh. 1:5-6 (Relatie: een keuze om lief te hebben)

Liefde die uit je emoties voortkomt, verschilt enorm van liefde die gebaseerd is op je wil. Gevoelens van liefde als gevoel ontstaan wanneer je iemand aantrekkelijk vindt of wanneer je verliefd bent. Dit soort sterke gevoelens komen en gaan meestal, net als siervuurwerk bij oud en nieuw. Liefde als daad van de wil daarentegen, is een besluit dat je met je wil neemt, en dat in goede en in slechte tijden van kracht blijft. Gevoelens van liefde en liefde als daad van de wil zijn beiden nodig voor een langdurige relatie. In Markus 12:30 leert Jezus ons: “gij zult de Here, uw God, liefhebben”. Hij wist dat liefde die voortkomt uit een keuze van de wil, een zaak is van zowel ons hart, onze ziel, ons verstand als van onze kracht. Het mooie is dat onze behoefte aan gevoelens van liefde minder wordt wanneer we God boven alles liefhebben.
We zullen zelf een enorme vrijheid ervaren om liefde te geven en te ontvangen als we weten wie we in Christus zijn. Relaties in ons leven zijn dan niet langer gebaseerd op gevoelens alleen, maar op onze keuze om lief te hebben, zelfs als dingen tegenzitten. Wanneer we weten hoe Jezus van ons houdt, zullen we ontdekken dat ook wij van onze gevoelens van liefde kunnen genieten. Langzaam maar zeker leren we dat liefhebben bij de basis van ons geloof hoort.

🔨 Hoe zou je mensen lief kunnen hebben waar je je niet direct tot aangetrokken voelt? Durf je God toe te staan jou Zijn liefde voor die persoon te geven?

🕗 Periode 6 / Dag 7 – 🌲Pad 22. Relaties   –   📌 Spr. 4:23  | 

Print

Comments are closed.