14 – Onze Zwakheden Dragen

🕗 Periode 6 / Dag 14 – 🌲Pad 22. Relaties   –   📌 1 Joh. 1:9  | 

📖 Heb. 4:14-5:10 (vs. 2: Verdraagzaamheid in relaties)

Soms wordt de ergste irritatie in onze relaties door hele kleine dingen veroorzaakt. Dit kunnen vervelende eigenschappen zijn, foutjes die niet worden hersteld, uitspraken die verkeerd vallen of gebrekkig rekening houden met de ander. Deze dingen kunnen ons tegen elkaar in het harnas jagen, en de eenheid onder christenen bedreigen.
De Heer wil echter niet alleen dat we elkaar verdragen, maar ook dat we dat op een liefdevolle en vriendelijke manier doen. Het corrigeren van de ander moeten we verder aan Hem overlaten. De schrijver van Hebreeën noemt twee redenen waarom we dit moeilijk vinden. Eén daarvan is een gebrek aan medelijden en bewogenheid voor de ander. De andere reden is onze onwil om onze eigen zwaktes onder ogen te zien. Vaak ergeren anderen zich net zo aan onze zwakheden als wij ons aan die van hen ergeren.
Verdraagzaamheid betekent niet dat we elkaars fouten moeten verdoezelen. Maar verdraagzaamheid maakt ons wel vriendelijk en geduldig. Hierdoor kunnen wij wachten tot een geschikt moment om het probleem uit de wereld te helpen.

🔨 Bedenk eens hoeveel weerstand Jezus van zondige mensen heeft doorstaan. Op welke punten schiet jij in verdraagzaamheid tekort?

🕗 Periode 6 / Dag 14 – 🌲Pad 22. Relaties   –   📌 1 Joh. 1:9  | 

Print

 
Don`t copy text!