15 – Eerlijkheid Is Niet Vrijblijvend

🕗 Periode 6 / Dag 15 – 🌲Pad 22. Relaties   –   📌 Psalm 119:162  | 

📖 Psalm 15:1-5 (Eerlijkheid in relaties)

In onze wereld is het normaal om halve waarheden en leugentjes om bestwil te vertellen, en ontwijkende antwoorden te geven. In zo’n wereld kun je het makkelijk goedpraten als je af en toe oneerlijk bent. Maar zonder eerlijkheid kun je nooit een stevige basis voor vertrouwen in een relatie leggen. Op een dag vertelde een jeugdleider iets waarvan hij dacht dat het van God kwam. Hij realiseerde zich later dat hij het helemaal fout had. Hij had er slapeloze nachten van, want hij dacht dat niemand hem meer zou vertrouwen als hij het zou vertellen.
Maar hij wist dat hij eerlijk moest zijn tegenover zijn groep. Op de volgende bijeenkomst zei hij: “Ik dacht echt iets van God ontvangen te hebben, maar ik zat er compleet naast.” In plaats van boos te worden, ging de groep hem alleen maar meer vertrouwen. Ga er nooit van uit dat leiders of vrienden onfeilbaar zijn. En bemoedig elkaar om altijd eerlijk te zijn.

🔨 Welke halve waarheden of leugentjes om bestwil heb je wel eens verteld? Welke stappen moet jij ondernemen naar God of naar andere mensen toe om dit te herstellen? Neem je serieus voor om die stappen ook echt te nemen!

🕗 Periode 6 / Dag 15 – 🌲Pad 22. Relaties   –   📌 Psalm 119:162  | 

Print

Comments are closed.