19 – Samen Staan Wij Sterk

🕗 Periode 6 / Dag 19 – 🌲Pad 22. Relaties   –   📌 Psalm 119:162  | 

📖 Num. 32:1-27 (vs. 16-19: Wederzijdse steun in relaties)

Het is fantastisch om Gods bevrijding te ervaren en te genieten van de rijke erfenis die God ons heeft gegeven. Maar terwijl wij blij mogen zijn met ons beloofde land, moeten we onze mede christenen niet vergeten. Het is onze taak om hen te helpen bij het in bezit nemen van eigen erfenis.
De stammen Ruben en Gad wilden graag in de pas veroverde landen ten oosten van de Jordaan hun erfenis ontvangen. Maar Mozes waarschuwde dat alle stammen bij elkaar moesten blijven totdat de overwinning volledig was. De mannen van de stammen van Ruben en Gad maakten de juiste keus. Zij beloofden plechtig om samen met hun broeders door te vechten totdat alles veroverd was. Ze hielden hun beloften, en God zegende hen (Jozua 22). Ze bouwden zelfs een groot altaar als teken van hun verbondenheid met hun broeders ten westen van de Jordaan.
Het is ook onze taak om familieleden of andere medechristenen bij te staan. Jezus heeft velen van ons van verslaving, angst, bitterheid en andere problemen afgeholpen. We moeten klaar staan om onze ‘broers’ en ‘zussen’ te helpen die met soortgelijke problemen worstelen.

🔨 Denk eens aan twee of drie goede vrienden. Hoe kan je ze helpen om de erfenis die God hen wil geven, helemaal in bezit te nemen?

🕗 Periode 6 / Dag 19 – 🌲Pad 22. Relaties   –   📌 Psalm 119:162  | 

Print

Comments are closed.