22 – Hoe Ver Is Te Ver?

🕗 Periode 6 / Dag 22 – 🌲Pad 22. Relaties   –   📌 1 Pet. 2:9  | 

📖 Gen. 34:1-31 (vs. 1-3: Gedrag in een romantische relatie)

Was Sichem nu werkelijk schuldig aan het verkrachten van Dina? De Bijbel zegt dat hij van haar hield, dat hij liefkozend tot haar sprak en dat hij van plan was met haar te trouwen (Gen. 34:2-4). Maar door haar te ontvoeren en haar te verkrachten had hij de grenzen van het toelaatbare overschreden. Toen Dina’s broers hiervan hoorden, wilden zij niet weten of Sichem schuldig was of niet.
Hun woede over zijn ontembare passie werd een tragedie voor een hele stad. Hoe vaak heb jij je onprettig of zelfs misbruikt gevoeld, doordat iemand op seksueel gebied te ver met jou wilde gaan? Misschien vond je het noodzakelijk om toe te geven om zo je relatie in stand te houden. Of misschien had je al lange tijd verkering en ben je verder gegaan dan je eigenlijk wilde. Jammer genoeg denken velen van ons dat het stellen van grenzen aan lichamelijk intimiteit, een bedreiging voor onze liefde vormt. Maar er kunnen grotere problemen ontstaan als we geen grenzen stellen. Zulke problemen zijn: zwangerschap, seksueel overdraagbare ziekten, emotionele schade of het gevoel dat je gemanipuleerd of gebruikt wordt. God heeft de liefde geschapen. Zijn bedoeling is echter dat seks, de intiemste uiting van echte liefde, alleen voor het huwelijk is. Als trouw en liefde samengaan mag je van seks genieten en zul je een geweldige intimiteit beleven. Maar buiten het huwelijk kan seks een levenslange emotionele pijn teweegbrengen.

🔨 Heb jij problemen met het stellen van je grenzen? Praat er dan met iemand over die je vertrouwt, zodat er duidelijkheid komt.

🕗 Periode 6 / Dag 22 – 🌲Pad 22. Relaties   –   📌 1 Pet. 2:9  | 

Print

Comments are closed.