24 – Help, Ik Heb Het Verpest!

🕗 Periode 6 / Dag 24 – 🌲Pad 22. Relaties   –   📌 1 Pet. 2:9  | 

📖 1 Kor. 6:12-20 (vs. 18: Zonde in een romantische relatie)

Seks omvat meer dan alleen maar lichamelijk contact. Als je vrijwillig meedoet aan seksuele activiteiten buiten Gods grenzen, zet je de deur open voor geestelijke verwarring en emotionele pijn. Maar we hoeven niet gevangen of verwond te blijven vanwege seksuele zonden uit het verleden. God heeft de weg naar reiniging en vergeving geopend.
Hier volgen enige stappen naar vrijheid en vergeving: Om te beginnen, erken dat je gezondigd hebt en belijd het aan God. Dan zal Hij je vergeven en reinigen. Werk daarna met de Heer samen door verleiding te ontlopen en voortaan ‘nee’ te zeggen. Misschien moet je op een bepaald moment ook vergeving vragen aan degene met wie je seks gehad hebt. Wij moeten onze eigen verantwoordelijkheid nemen. Dan kunnen wij het verder aan God overlaten om in het leven van die ander te werken.
Als wij willen breken met seksuele zonden, dan kan een gesprek met een betrouwbare christelijke vriend of vriendin nuttig zijn. Maar onthoud dit: God is een expert op het gebied van seksualiteit. Met Hem kun je vrijuit spreken over elke verleiding en onreine gedachte. Zijn Geest is altijd, en zeker op zulke momenten, bereid om tot ons hart te spreken, op een wijze en zorgzame manier.

🔨 Gelden deze dingen ook voor jou? Welke stappen moet jij nemen?

🕗 Periode 6 / Dag 24 – 🌲Pad 22. Relaties   –   📌 1 Pet. 2:9  | 

Print

 
Don`t copy text!