30 – Alleenstaande Ouders

🕗 Periode 6 / Dag 30 – 🌲Pad 22. Relaties   –   📌 Markus 11:24  | 

📖 Deut. 10:12-22 (vs.18: Alleenstaand ouderschap)

Jaap kon niet ophouden met huilen toen zijn vader het gezin in de steek liet. Als negenjarige begreep hij niet dat zijn vader wegging vanwege een andere vrouw. Hij voelde zich gewoon diep gekwetst door de laatste woorden die zijn vader tegen hen sprak. Deze luidden: “Ik kom nooit meer terug”. Het kleine gezin dat nog over was, bleef in hetzelfde huis wonen. Maar het was niet meer hetzelfde thuis.
Natuurlijk was Jaaps moeder ook diep bedroefd, maar zij putte moed uit een bijbelgedeelte. Dit gedeelte beloofde dat God voor hen zou zorgen en in hun behoeften zou voorzien. Door de jaren heen zagen ze dat de hemelse Vader deze belofte waarmaakt. Hij voorzag in part-time banen en in financiële steun voor de kinderen. Ook kwamen er onverwachte giften op precies de juiste momenten. Zo werd in de noden van het gezin voorzien. Zijn jeugdleider had Jaaps probleem in de gaten. Hij ontfermde zich over Jaap met een liefde als die van een vader. Hij hielp Jaap om zijn vader te vergeven en om God te leren kennen als de volmaakte Vader. God vergeet de weduwe en de kinderen zonder vader niet. Wie zich aan Hem vastklampen zullen niet worden teleurgesteld.

🔨 Geef je God de kans en het vertrouwen om jou te verdedigen? Of probeer je jouw problemen zelf op te lossen? Welke dingen in jouw leven zou je aan de Vader toe moeten vertrouwen?

🕗 Periode 6 / Dag 30 – 🌲Pad 22. Relaties   –   📌 Markus 11:24  | 

Print

 
Don`t copy text!