32 – De Weg Uit Bitterheid

🕗 Periode 6 / Dag 32 – 🌲Pad 22. Relaties   –   📌 Markus 11:24  | 

📖 Mal. 4:6Matt. 6:9-15 (vs. 6: Familieconflicten)

Hoe goed, slecht of middelmatig onze ouders ook mogen zijn, wij komen altijd wel een keer met hen in conflict. Als wij een dergelijk conflict niet oplossen, en het bijbelse gebod om onze ouders te eren overtreden, dan kan dit tot bitterheid leiden (Deut. 5:16). Bitterheid komt voort uit onwil om echte of vermeende onrechtvaardigheden te vergeven. Zelfmedelijden en ondankbaarheid kunnen nog eens olie op het vuur van bitterheid gooien. Uiteindelijk loopt dit alles uit op wrok en rebellie.
Hoe kom je weer uit die bitterheid? Wij moeten om te beginnen bedenken dat wij nooit maar voor 10% fout zitten, en onze ouders dus voor 90%. God oordeelt het hart, en een hart dat verkeerd is, is voor de volle 100% verkeerd. Het is onze verantwoordelijkheid om onze fouten te belijden (een slechte houding, egoïsme, ondankbaarheid, enz.). Ook moeten wij met onze wil de keuze maken om de fouten van anderen te vergeven. Hebben deze keuzes een positief resultaat? Er zullen nog altijd momenten komen waarop we het niet helemaal met elkaar eens zijn. Maar in ons hart zal wel aldoor het verlangen aanwezig zijn om met elkaar in gesprek te blijven.

🔨 Ben jij met jouw ouders in conflict? Vraag God wat jouw fouten zijn geweest en belijd die. Maak met jouw wil de keuze om jouw ouders te vergeven. Vergeet niet dat Jezus gebroken relaties kan helen.

🕗 Periode 6 / Dag 32 – 🌲Pad 22. Relaties   –   📌 Markus 11:24  | 

Print

 
Don`t copy text!