34 – In Relaties Geworteld

🕗 Periode 6 / Dag 34 – 🌲Pad 22. Relaties   –   📌 Markus 11:24  | 

📖 1 Pet. 5:1-7 (vs. 2-3: Leiderschap en relatie)

Volgens de Bijbel is geestelijk gezag belangrijk voor het leiden en begeleiden van het lichaam van Christus. Zulk geestelijke gezag is echter niet een zaak van posities en macht, maar van relaties. Bijbelse autoriteit wordt gekenmerkt door vertrouwen, liefde en dienstbaarheid. Het wordt gegeven, niet gegrepen. Leiders leiden door te dienen, niet door te dwingen of te manipuleren. Soms moeten wij ons gezag sterk laten gelden, wanneer er duidelijk van rebellie sprake is. Maar dit dient de uitzondering te zijn. En ook in zo’n geval hoort het herstel van de relatie voorop te staan.
Een wijs en verantwoordelijk leider wijst de weg voorwaarts, maar loopt nooit te ver vooruit. Het is belangrijk om in contact te blijven met degenen die wij leiden, en om hun mening bij het nemen van beslissingen mee te wegen.

🔨 Zit jij in een leidinggevende positie? Hoe ga je daarmee om, ook als die leidinggevende positie niet zo’n hoge is? Vraag iemand die je vertrouwen kunt om commentaar. Vraag God je te helpen op die punten waar je niet sterk bent.

🕗 Periode 6 / Dag 34 – 🌲Pad 22. Relaties   –   📌 Markus 11:24  | 

Print

Comments are closed.