36 – Seksuele Heelheid

🕗 Periode 6 / Dag 36 – 🌲Pad 22. Relaties   –   📌 2 Tim. 1:7  | 

📖 Lev. 20:8-21 (vs. 13: Homoseksualiteit van God?)

Vijftien jaar lang had Frank er in San Francisco een homoseksuele levensstijl op nagehouden. Zijn relaties bevredigden zijn seksuele verlangens weliswaar even, maar hij bleef een diepe leegte voelen. Dit vulde de leegte die hij van binnen voelde alleen tijdelijk. Toen hij een keer langs een kerk liep voelde hij een onverwachte drang om naar binnen te gaan. Bij het altaar schreeuwde hij zijn pijn naar God uit. Vervolgens voelde hij dat een golf van vergeving en genezing over hem heen spoelde. Vanaf die dag leidde God hem, met hulp van nieuwe vrienden, op de weg naar seksuele bevrijding.
De maatschappij staat onder druk om homoseksualiteit te accepteren als een “normale” of “alternatieve” levensstijl. Maar God schiep niet twee seksen met de bedoeling dat sommigen er homoseksuele relaties op na zouden houden. De vijand houdt ervan om ons te misleiden en te verwarren door te beweren dat sommigen als homofiel geboren zijn (zie Joh. 8:44). “Je bent anders. Geef er aan toe. Accepteer het.” fluistert hij.
God veroordeelt ons niet als we verleid worden. En zelfs als wij we een homoseksuele levensstijl hebben blijft Hij van ons houden. Hij blijft ons opzoeken opdat wij een relatie met Hem krijgen en seksuele heelheid ontvangen. Wij moeten onder ogen zien dat vele jonge volwassenen met homoseksuele gevoelens worstelen. Dit is één van de verschrikkelijke gevolgen van gebroken gezinnen of kindermisbruik. Sommigen geven hier aan toe en gaan er een homoseksuele levensstijl op nahouden. Gelukkig komen er steeds meer mensen die homoseksuelen begrip tonen en hun de weg naar bevrijding kunnen wijzen. Velen van die hulpverleners zijn zelf van homoseksualiteit bevrijd. Zij weten uit ervaring dat Jezus Christus onze seksualiteit heel kan maken.

🔨 Worstel jij of een vriend van jou ook met zulke problemen? Geef niet op! Zoek hulp bij een christen die je vertrouwt en die jou raad kan geven.

🕗 Periode 6 / Dag 36 – 🌲Pad 22. Relaties   –   📌 2 Tim. 1:7  | 

Print

Comments are closed.