37 – Wie Ben Ik?

🕗 Periode 6 / Dag 37 – 🌲Pad 22. Relaties   –   📌 2 Tim. 1:7  | 

📖 Jes. 61:1-11 (vs. 7: Onze seksuele identiteit)

Celina was ruig. Dat gold niet alleen voor haar uiterlijk, maar ook voor haar gedrag. Niets verraadde de vrouw in haar, vooral haar kleren niet. Zij bouwden muren om zich heen om zichzelf te beschermen. Hiermee hield zij zowel mannen als vrouwen mijlen ver op afstand.
Toen haar oom haar jaren geleden seksueel misbruikte wilde ze nooit meer vrouw zijn of intimiteit ervaren. Vanwege deze ervaring onderdrukte zij haar lichamelijke gevoelens en verborg zij zich voor haar vrouwelijke identiteit. Celina zag zichzelf als een voorwerp, en voelde zich alleen een echte persoon op haar zeldzame goede momenten. Tijdens het opgroeien ontwikkelen wij onze seksuele identiteit door een gezond menselijk contact in verschillende relaties (met ouders, broers, zusters, onderwijzers, enz.). Deze mensen helpen en bevestigen ons in onze seksuele ontwikkeling. Maar het komt voor dat de mensen die wij vertrouwen ons verwaarlozen, ons vertrouwen beschamen of ons zelfs misbruiken. In dat geval kan onze seksuele ontwikkeling onderbroken, verstoord of zelfs gestoord worden. God heeft een gebroken hart voor mensen van wie de seksuele identiteit is beschadigd. Als wij Hem de kans geven, kan Hij de wonden genezen die ons ervan weerhouden om onze mannelijkheid of vrouwelijkheid te accepteren. Hij herstelt onze eigenwaarde en zelfvertrouwen als we bij Hem bevestiging en liefde zoeken.

🔨 Worstel jij met je eigen seksuele identiteit? Vertel God dan de pijn en moeilijkheden die je ervaart. Hij houdt onvoorwaardelijk van je en wil dat je seksuele heelheid ervaart.

🕗 Periode 6 / Dag 37 – 🌲Pad 22. Relaties   –   📌 2 Tim. 1:7  | 

Print

 

Copying content is not available on hooxies.nl for copyright reasons