40 – Bittere Vruchten Van Jaloezie

🕗 Periode 6 / Dag 40 – 🌲Pad 22. Relaties   –   📌 2 Tim. 1:7  | 

📖 Hand. 5:12-25 (vs. 17: Jaloersheid is een slechte raadgever)

Wat God aan iemand anders heeft gegeven verlangen wij zelf doorgaans het meest. Of het nu gaat om posities, geld, bedieningen en gaven of relaties, jaloersheid is een van de belangrijkste oorzaken van onenigheid in de kerk. Jaloersheid sluipt ons hart binnen wanneer we meer oog hebben voor anderen dan voor God. Er zijn maar weinig mensen immuun voor jaloezie. Een zendeling vertelde eens dat hij zichzelf nooit als jaloers beschouwde, tot hij erachter kwam dat hij zichzelf altijd met een goede vriend vergeleek. “Ik wilde dezelfde bediening als hij. Toen ik erachter kwam dat dat jaloezie was, heb ik me daarvan bekeerd. Ik besefte dat de satan alles zal proberen om te zorgen dat wij falen en God niet met vreugde kunnen dienen.”
De beste manier om de valkuil van de jaloezie te vermijden is ons te richten op God. Ook is het belangrijk dat wij leren om dankbaar te zijn. En wij moeten niet alleen dankbaar zijn voor wat God in óns leven doet, maar eveneens voor wat Hij doet in het leven van andere christenen.

🔨 Ben jij wel eens jaloers? Waar richt die jaloersheid zich op? Waarom ben jij op dat punt jaloers? Welke stappen kun jij nemen om aan jouw jaloezie het hoofd te bieden?

🕗 Periode 6 / Dag 40 – 🌲Pad 22. Relaties   –   📌 2 Tim. 1:7  | 

Print

Comments are closed.