42 – Te Druk Om Voor Anderen Te Zorgen?

🕗 Periode 6 / Dag 42 – 🌲Pad 22. Relaties   –   📌 2 Tim. 1:7  | 

📖 Jak. 3:13-18 (vs. 17-18: Lieg niet tegen jezelf over wat belangrijk is)

Wij vinden het meestal niet zondig om het te druk te hebben. Maar in werkelijkheid is het een grote hindernis voor eenheid met andere christenen. We kunnen zo druk zijn met ons werk voor de Heer, dat we tekortschieten in onze liefde en zorg voor anderen. Het heeft weinig zin om op zondag onze kerken met mensen te vullen, als we niet de tijd nemen om ze aandacht te geven en een relatie met hen te onderhouden.
Het ontwikkelen van diepgaande en hechte vriendschappen heeft tijd nodig. Dit vereist dat relaties onze hoogste prioriteit krijgen. Wij moeten mensen belangrijker vinden dan programma’s, en kwaliteit belangrijker dan aantallen. Ook moeten wij aan onze eigen familie voorrang geven boven andere mensen. Maar het allerbelangrijkste dat we in gedachten moeten houden is wat Jezus ons leerde: “U zult uw naaste liefhebben als uzelf” (Markus 12:31).

🔨 Hebben drukke werkzaamheden jou verhinderd om jouw vriendschappen en relaties te onderhouden, en op de noden van anderen te letten? Vraag God om je tijd in overeenstemming met wat Hij belangrijk vindt.

🕗 Periode 6 / Dag 42 – 🌲Pad 22. Relaties   –   📌 2 Tim. 1:7  | 

Print