43 – Aantrekkingskracht Of Begeerte

🕗 Periode 6 / Dag 43 – 🌲Pad 22. Relaties   –   📌 Psalm 51:12  | 

📖 Deut. 5:11-22 (vs. 22: Bewaar jezelf voor onreine gedachten)

God heeft ons zo geschapen dat wij ons aangetrokken kunnen voelen tot schoonheid en tot andere goede menselijke eigenschappen. Het is niet altijd zonde wanneer we ons aangetrokken voelen tot iemand van het andere geslacht. We kunnen ons aangetrokken voelen tot mannen en tot vrouwen, en er kunnen hele fijne en gezonde vriendschappen tussen mannen en vrouwen ontstaan. Maar er is een grens. Als je deze overschrijdt slaat kijken om in zonde en aantrekkingskracht in begeerte. De Heilige Geest zal ons helpen om het verschil te ontdekken. Wanneer je begeert, geniet je niet meer van iemands schoonheid in het besef dat God die schoonheid heeft gemaakt. Maar je wilt die ander gebruiken om jouw eigen behoeften te bevredigen. Begeerte begint met seksueel onreine gedachten, maar het stopt daar meestal niet. Als een persoon dergelijke gedachten koestert, dan kan dit leiden tot overspel, tot het lezen van pornografie en in het uiterste geval zelfs tot verkrachting.
Gelukkig kunnen wij van de slavernij aan de seksuele begeerte worden bevrijd. Dit kan als wij belijden dat we die drang tot begeerte voelen, en daarover verantwoording afleggen aan een bevriend christen (van hetzelfde geslacht). Ook moeten wij situaties vermijden die ons in verleiding brengen.

🔨 Wanneer heb je voor het laatst seksueel onreine gedachten gehad? Hoe ben je daarmee omgegaan? Als je nu last van onreine gedachten hebt, belijd ze. Vraag God om deze gedachten te vervangen door gedachten die niet zelfzuchtig zijn.

🕗 Periode 6 / Dag 43 – 🌲Pad 22. Relaties   –   📌 Psalm 51:12  | 

Print

 

Copying content is not available on hooxies.nl for copyright reasons