46 – Stappen Op De Weg Naar Verzoening

🕗 Periode 6 / Dag 46 – 🌲Pad 22. Relaties   –   📌 Psalm 51:12  | 

📖 Job 33:1-33 (vs. 23-29: God biedt Job verzoening aan)

Echte verzoening is moeilijk. Het vereist concrete daden van vergeving en geloof, die slechts mogelijk zijn door Gods genade. Maar als wij hiertoe bereid zijn, zal God onze relaties herstellen en sterker maken. Wij moeten hiervoor de volgende stappen zetten: ontdek de fouten (van beide partijen); zie je emoties eerlijk onder ogen, zoals teleurstelling, woede, en pijn; laat via gebed jouw haat en bitterheid los; richt je op de persoon, niet op zijn of haar gedrag; kies ervoor om een brug te slaan naar de ander toe.
We moeten vergeving vragen en vergeving schenken in een geest van nederigheid en berouw. Door het geloof kunnen wij in onze relatie en nieuwe start maken, omdat we weten dat Jezus al onze zonden heeft betaald door Zijn dood en opstanding. Het herstel kan nu beginnen. Het is misschien nog even moeilijk om elkaar helemaal te accepteren, maar de belangrijkste stap is gezet. De zekerheid dat deze stap gezet is geeft ons nieuw vertrouwen. Dit maakt het mogelijk om aan de nodige veranderingen in onze relatie te werken.

🔨 Is er iemand met wie jij je moet verzoenen? Vraag God je te helpen om naar de ander toe te gaan. Misschien doet dit probleem zich op dit moment bij jou niet voor. Dan is het toch goed om met deze stappen vertrouwd te raken. Eens zul je ze zeker nodig hebben!

🕗 Periode 6 / Dag 46 – 🌲Pad 22. Relaties   –   📌 Psalm 51:12  | 

Print

Comments are closed.