47 – Vriendelijkheid Helpt!

🕗 Periode 6 / Dag 47 – 🌲Pad 22. Relaties   –   📌 Psalm 51:12  | 

📖 Gal. 6:1-10 (vs. 1-2: Help mee om relaties te herstellen)

Mensen die een seksuele zonde hebben begaan, of die onder een kapotte relatie lijden, moeten ervaren dat wij echt om hen geven. Dit is de belangrijkste hulp die wij ze kunnen geven. Onze liefde voor en toewijding zijn van groter belang dan onze pastorale vaardigheden.
Het is noodzakelijk om hun respect te tonen. Mensen die hebben gefaald of zijn afgewezen, hebben dringend bevestiging nodig. Als die mensen het idee hebben dat jij jezelf boven hen verheven voelt, dan zullen zij alleen nog maar dieper in de put raken. Je moet hen het gevoel geven dat ze jou kunnen vertrouwen. Ze moeten er zeker van zijn dat zij alles tegen je kunnen zeggen, en dat dit niet tegen hen gebruikt zal worden. En wat zij het hardste nodig hebben is begrip, niet ons commentaar of onze pasklare oplossingen. Wij moeten gewoon naar hen luisteren en hen proberen te begrijpen.
Als we zorg, vertrouwen, respect en begrip tonen voor mensen die gekwetst zijn, dan zullen zij de moed vinden om hun geestelijke en emotionele problemen te delen. Alleen als zij zo begrip ontmoeten, zullen zij bereid zijn om naar pastorale adviezen te luisteren.

🔨 Hoe heb jij iemand geholpen die een seksuele zonde heeft begaan of die onder een relatie leed die stukgegaan is?. Zou je het de volgende keer anders aanpakken?

🕗 Periode 6 / Dag 47 – 🌲Pad 22. Relaties   –   📌 Psalm 51:12  | 

Print

 
Don`t copy text!