51 – Het Is Gevaarlijk Om Jezelf Naar Voren Te Schuiven

🕗 Periode 6 / Dag 51 – 🌲Pad 23. Leiderschap   –   📌 Jak. 4:7  | 

📖 1 Sam. 24:1-23 (vs. 5-7: Respecteer het gezag ook al is het niet in je voordeel)

Wat vreemd dat David zich daarover schuldig voelde! Saul probeerde immers David te doden. Maar het kwam niet eens in David op om het koningschap over te nemen door Saul te doden. Hij vernederde Saul slechts in het openbaar en zelfs dat deed David pijn. Het gaat hier om het aanbevelen van jezelf en slechts weinigen van ons zijn hier immuun voor. Waar het hier omgaat is dat jezelf niet naar voren moet schuiven. Maar slechts weinigen van ons zijn vrij van de neiging om dat te doen.
Een man, Robert genaamd, was niet zo gevoelig voor de leiding van de Heilige Geest als koning David. Zijn levendige jeugdsamenkomsten trokken meer mensen dan de normale samenkomsten in zijn kerk. Het duurde niet lang tot de voor de hand liggende verleiding kwam. Iemand fluisterde hem toe: “Robert, ik denk dat jij deze kerk beter zou kunnen leiden dan meneer Van Vliet”. Robert en enige anderen hadden al reeds geruime tijd de voorganger bekritiseerd. Zij gingen hem nu onder druk zetten om op te stappen. Toen de voorganger inderdaad opstapte, kreeg Robert de positie die hij had begeerd. Maar dat gebeurde niet voordat hij grote verdeeldheid in de kerk had veroorzaakt. Kort nadat Robert de leiding had overgenomen vertrok een ontevreden oudste met de helft van de leden. Na een paar jaar vol moeilijkheden verliet Robert de kerk zelf, als een gebroken jongeman. God zegent het gewoon niet wanneer wij onszelf naar voren schuiven. We moeten Davids voorbeeld volgen en op God wachten totdat Hij ons naar voren schuift.

🔨 Heb jij wel eens meegemaakt dat jij onder leiding stond van iemand die jij niet respecteerde? Hoe reageerde jij? Hoe ging je daarmee om?

🕗 Periode 6 / Dag 51 – 🌲Pad 23. Leiderschap   –   📌 Jak. 4:7  | 

Print

 
Don`t copy text!