60 – De Roep Van God

🕗 Periode 6 / Dag 60 – 🌲Pad 23. Leiderschap   –   📌 Matt. 7:21  | 

📖 Gal. 1:11-24 (vs. 11-12: Een apostel door Jezus Christus)

Paulus wist absoluut zeker dat God hem had geroepen tot apostel. En hij wist dat Hij hem had uitgezonden om de weg naar andere volkeren voor het evangelie te openen. Hij gehoorzaamde hoewel hij eigenlijk vond dat hij niet geschikt was voor het werk waarvoor God hem riep. We zijn geneigd te denken dat alleen mensen die van nature grote en krachtige leiders zijn, een apostolische bediening kunnen uitoefenen. Toch zei Paulus dat het alleen de genade van God was die hem en anderen ervoor geschikt maakte.
Een hedendaags voorbeeld is het verhaal van een vrouw genaamd Alice. Zij werkte vlak bij de beruchte rosse buurt van Amsterdam. Jarenlang voelde Alice grote bewogenheid voor de ‘meiden’ die hun lichamen daar verkochten. Ze begon contacten met hen te leggen. Binnen een paar maanden hadden verschillende van de vrouwen die Alice had begeleid, Jezus aangenomen als hun Heer en Redder. Daarna startte ze een bijbelstudiegroepje dat op hen gericht was. Toen hun vrienden en familieleden ook mee gingen doen, werd de bijbelstudiegroep zo groot dat die zich ontwikkelde tot een kerk met een fulltime voorganger. Maar daar eindigt het verhaal nog niet. Alice ging meer kerken stichten door ook in andere steden prostituees te benaderen en te begeleiden. Zelfs toen zij al een eind in de zeventig was, ging ze door met de opdracht die God haar had gegeven, de opdracht om verloren en gebroken mensen te redden.

🔨 Hoe jong of oud je ook bent of hoeveel ervaring je ook hebt, God kan jou ook gebruiken! Vraag Hem om jou te zalven en uit te zenden, net zoals Alice.

🕗 Periode 6 / Dag 60 – 🌲Pad 23. Leiderschap   –   📌 Matt. 7:21  | 

Print

Comments are closed.