65 – Gaven En Zalvingen Verschillen

🕗 Periode 6 / Dag 65 – 🌲Pad 23. Leiderschap   –   📌 Spr. 3:5-6  | 

📖 Ef. 4:1-16 (vs. 11: Verschillende bedieningen)

Bij het bouwen van een huis zijn verschillende vaardigheden nodig. Iedere geschoolde arbeider – of het nu een loodgieter, electriciën, timmerman of schilder is – moet zijn of haar eigen bijdrage leveren. Om een goed huis te bouwen moeten de werkers niet alleen kundig zijn, maar ook goed samenwerken. Als de electriciën niet op het juiste moment zijn werk doet, dan kan dit voor iedereen vertraging opleveren. Als de timmerman werkt zonder rekening te houden met de taak van de loodgieter, dan zal het voor de loodgieter vrijwel onmogelijk zijn om buizen en ander materiaal aan te brengen.
God heeft het leiderschap in de kerk op dezelfde manier ontworpen. Evangelisten zijn bijzonder begaan met mensen die verloren gaan. Zij zijn ook zeer gemotiveerd om de gemeente te leiden in het bereiken van die verlorenen met het evangelie. De herders en de leraars hebben de gaven om nieuwe christenen op te voeden en te trainen. De profetische leider heeft de visie om anderen het besef bij te brengen van wat God tot ons allen zegt. Hierdoor blijft het lichaam van Christus gericht op de prioriteiten van de Heer. Degenen die de gaven van het apostelschap hebben, onderscheiden Gods plan voor de toekomst en helpen de gemeente die toekomst tegemoet te gaan. Dit brengt vaak nieuwe bedieningen en verplichtingen met zich mee. Als die leiderschapsgaven in eenheid samenwerken, wordt de gemeente sterk en blijft die groeien naar de volwassenheid toe.

🔨 Wat maakt het voor leiders moeilijk om in teamverband te werken? Denk jij dat jij één van de leiderschapsgaven bezit die in dit vers wordt genoemd?

🕗 Periode 6 / Dag 65 – 🌲Pad 23. Leiderschap   –   📌 Spr. 3:5-6  | 

Print

 
Don`t copy text!